Столичні дитячі табори приймуть 100 дітей з Херсона на оздоровлення – Кличко

Дата: 06 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Жителям Херсонщини, які постраждали від підриву окупантами дамби Каховської ГЕС, пообіцяли надати допомогу в Києві. Зокрема, оздоровчі дитячі табори приймуть 100 дітей з Херсона. 

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко

Фото: Нова українська школа

“Київ, чим може, допоможе постраждалим містам, де склалася критична ситуація після підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС і спуском води з Каховського водосховища.

Говорив із секретарем Херсонської міськради Галиною Луговою. Домовилися, що столиця прийме і забезпечить оздоровлення в дитячих таборах 100 дітей з Херсона. Вже почали займатись організацією цього”, – наголосив мер.

Також, за словами Кличка, Київ запропонував допомогу через Асоціацію міст і отримав найнагальніші потреби від Херсонського регіонального відділення АМУ. Мерія планує оперативно надати мотопомпи та плавзасоби, а також відправити на Херсонщину харчові продукти та питну воду.

Нагадаємо, що вранці 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Рівень води в селах та містах швидко підвищується, через загрозу затоплення на правому березі Дніпра проводиться евакуація населення. 

За словами речниці ОК “Південь” Наталії Гуменюк, внаслідок підриву Каховської ГЕС насамперед постраждає лівий берег, оскільки він географічно нижчий. Основне затоплення припаде саме туди. Водночас Україна не може контролювати евакуацію на лівому березі.

Після того як в області оголосили евакуацію, окупанти обстріляли Херсон – постраждали поліцейські, вони отримали осколкові поранення.

ZMINA зібрала контакти волонтерів та організацій, що евакуюють населення і тварин. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter