Столична поліція заперечує, що отримувала виклик до полишених на самоті дітей

Дата: 08 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Національна поліція столиці заперечує, що отримувала виклик за адресою проживання дітей, яких мати залишила на дев’ять днів. В результаті недбалості матері однорічний хлопчик помер, а дворічна дівчинка потрапила до реанімації.

“…інформація, поширена деякими журналістами та громадянами, про те, що перед смертю дитини в Києві до закритої квартири приїжджали полісмени, які не допомогли, не відповідає дійсності”, – йдеться в заяві на сторінці патрульної поліції у Facebook.

Раніше уповноважений президента з питань дитини Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook повідомив, що до квартири з дітьми викликали поліцію.

“Сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора. Кажуть, що навіть викликали поліцію, але на прохання двері ніхто не відчинив і поліція поїхала”, – написав він у своєму дописі.

У поліції повідомляють, що залишивши дітей в арендованій квартирі, 20-річна жінка з Миколаївщини пішла до чоловіка, від якого нещодавно народила третю дитину. Вона стверджує, що в цей час була з немовлям.

Микола Кулеба розповів, що з їжі діти мали лише кілька цукерок. Окрім того, за його словами, до дітей приходила їхня бабуся з їжею, але та так і не змогла потрапити в квартиру і повернулася додому.

Померлому хлопчику був 1 рік і 11 місяців. Дівчинці 2 роки і 10 місяців. Дитячий обмудсмен повідомляє, що стан дівчинки поступово покращується.

Правоохоронці порушили провадження за статтею про залишення в небезпеці, яка передбачає до 8 років ув’язнення. 

“Я не знала, що діти можуть померти”, – передає Микола Кулеба слова матері, яка закрила дітей у кімнаті і підперла двері, щоб вони не могли вийти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter