Стерненко вийшов із суду і відмовляється повертатися без своїх поручителів

Дата: 12 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Захист активіста Сергія Стерненка заявив відвід прокурору Миколі Бозовуляку.

Про це заявив сам Стерненко, вийшовши з приміщення Шевченківського районного суду Києва, де зараз розглядається обрання йому запобіжного заходу.

Активіст тримає стос заяв про взяття Стерненка на поруки

За словами активіста, суддя зараз пішов у нарадчу кімнату для розгляду цього клопотання. Сергій Стерненко тим часом зазначив, що не повернеться до зали засідань без своїх поручителів. Їх кілька десятків: коли стало ясно, що більшість мітингувальників і частину журналістів не пропустять усередину суду, захист Стерненка запропонував їм заповнити заяву з клопотанням про взяття його на поруки і в такий спосіб стати стороною справи, яку зобов’язані допустити до розгляду.

Засідання про обрання Сергієві Стерненку запобіжного заходу триває вже близько чотирьох годин. Увесь цей час під стінами суду на підтримку активіста мітингують кілька сотень людей. Захист Стерненка вже двічі заявляв клопотання про відвід судді Бугіля, але воно було відхилене.

Нагадаємо, що напередодні Стерненку оголосили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. За словами слідчих, він нібито наздогнав одного зі своїх нападників та вбив ножем. Сам активіст відкидає ці звинувачення і наголошує, що захищався. 

Як відомо, у травні в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року оголосили підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер. 

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

10 червня 2020 року “Українська правда” з посиланням на одного з адвокатів Стерненка написала, що підозру Івану Кузнецову скасували, а провадження щодо нього закрили. Офіційного підтвердження цьому наразі, однак, немає. 

На початку квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Сергієві Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter