Стерненка відпустили з-під домашнього арешту

Дата: 29 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Приморський районний суд Одеси скасував домашній арешт активістові Сергію Стерненку, якого звинувачують в умисному вбивстві.

Про це він повідомив на власній сторінці у фейсбуку. 

Суд відправив Стерненка під домашній арешт ще в червні минулого року, однак згодом змінив міру запобіжного заходу на нічний домашній арешт. На засіданні 29 січня судді віддали Стерненка на поруки депутатові Роману Лозинському

Нагадаємо, що в травні в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року оголосили підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову. Дії підозрюваних кваліфікували як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер. 

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

На початку квітня цього року генеральний прокурор Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

Згодом активіста викликали до управління СБУ й оголосили йому про підозру в умисному вбивстві Кузнецова та незаконному носінні холодної зброї. Того ж дня Українська Гельсінська спілка з прав людини заявила, що розглядає цю справу як юридичне переслідування Сергія Стерненка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter