Степанов обіцяє не відправляти країну в локдаун попри високу захворюваність на ковід

Дата: 12 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Україна не вводитиме такого жорсткого локдауну, як під час карантинних заходів у березні 2020 року, попри високий рівень захворюваності на коронавірус, який тримається останні тижні.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив сьогодні в ефірі “Сніданку з 1+1”.

“Ми будемо посилювати заходи щодо карантинних обмежень, але вводити жорсткий локдаун, як у березні, не будемо. Економіка не витримає”, – зауважив очільник МОЗ. 

Водночас Степанов наголошує, якби у березні та квітні не ввели локдаун, то медична система вичерпала б себе за тиждень-два. Йдеться і про недостатність ліжок для інфікованих у медичних закладах, і про необхідне для пацієнтів обладнання. 

Зараз МОЗ пропонуватиме, за словами міністра, обмежити роботу закладів харчування після 22:00, подовжити шкільні канікули тощо.

“Ми робимо кроки, аби таким чином зменшити контакти між людьми, щоб розірвати ланцюг поширення хвороб”, – розповів Степанов.

Як відомо, протягом минулого тижня кількість українців, які захворіли на коронавірус, сягала більше 5 тисяч на день.

З 12 жовтня в Україні почало діяти нове карантинне зонування. Найсуворіші обмеження будуть у так званій “червоній” зоні. Наразі там залишилися тільки два міста – Канів Черкаської області та Суми Сумської області. У місті діє режим обов’язкового носіння масок у приміщенні й на вулиці, школи на дистанційному навчанні, а садочки працюють в режимі чергових груп.

Крім того, Міносвіти рекомендувало всім школам України провести канікули з 15 до 30 жовтня, а вишам перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter