МОН рекомендує школам провести канікули з 15 до 30 жовтня, а вишам перейти на дистанційне навчання

Дата: 12 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти в понеділок надішле рекомендаційні листи до всіх закладів загальної середньої освіти щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня.

Про це виконувач обов’язків міністра освіти Сергій Шкарлет повідомив у своєму телеграм-каналі у неділю ввечері. 

“Маючи спільну позицію з колегами в уряді та розуміючи всю відповідальність, яка покладена на нас перед країною, ми ухвалили рішення, відповідно до якого завтра, 12 жовтня, буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно”, – написав Шкарлет.

Він додав, що закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимуть перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада.

Обов’язковим при цьому буде виїзд усіх студентів з гуртожитків. Шкарлет зауважив, що вважає за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїдуть.

Він також зазначив, що разом з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим подаватиме таку саму пропозицію від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду 13 жовтня.

В.о. міністра додав, що заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та головного державного санітарного лікаря.

Раніше голова медичного комітету ВР Михайло Радуцький заявив, що на нараді у президента Володимира Зеленського ухвалили рішення, згідно з яким ВНЗ в Україні тимчасово переведуть на дистанційне навчання, а осінні канікули в школах розпочнуться раніше. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter