Стець хоче утримати ATR від переїзду і обіцяє витрясти гроші з Мінфіну

Дата: 12 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець вважає неприйнятним можливий переїзд кримськотатарського телеканалу ATR в Литву і має намір підняти питання про виконання рішення Кабінету міністрів про виділення каналу коштів на наступному засіданні уряду.

Про це Стець сказав на брифінгу 12 жовтня у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Питання, яке зависло в повітрі, через повідомлення про те, що фінансування або ті кошти, які ми, як Кабінет міністрів повинні були б виділити телеканалу ATR, не виділені досі і є загрози того, що тому телеканал буде змушений виїхати працювати в одну з балтійських країн – Литви – це є неприйнятним”, – сказав міністр.

За його словами, рішення Кабміну не змінилося і рішення про виділення коштів для підтримки роботи каналу має бути виконано.

“Ми повинні дати кошти ATR, якщо у когось з моїх колег виникають питання про проблеми, пов’язані з юридичною термінологією, маються на увазі колеги, які є міністрами, то я хочу почути їх публічну позицію. Вони повинні озвучити, наприклад, я маю на увазі, міністра фінансів пана Данилюка. Він повинен озвучити, де є можливі проблеми в рішеннях Кабміну, які можливо мають юридичні колізії”, – заявив Стець.

Він додав, що в разі наявності юридичних проблем у вирішенні уряду про виділення коштів телеканалу повинен бути знайдений вихід з даної ситуації і засоби видані ATR.

Стець попросив міністра юстиції Павла Петренка допомогти з вирішенням можливих юридичних проблем з виконанням рішення про виділення коштів ATR.

Нагадаємо, 10 жовтня телеканал ATR заявив про намір переїхати у Литву, зокрема, через відсутність фінансування з держбюджету України.

Головний редактор новин телеканалу Осман Пашаєв нагадав, що своєю постановою уряд обіцяв телеканалу 40 млн грн щорічної допомоги від держави, однак Мінфін гроші так і не виділив.

Як відомо, медіагрупа ATR належить кримськотатарському бізнесмену і активісту Ленуру Іслямову. В медіагрупу також входить дитячий телеканал Lâle, радіо Meydan, яке мовить на Крим, онлайн-газета 15minut.org і видавництво Qartbaba production.

Після незаконної анексії Криму підконтрольна Росії влада спочатку не давала ліцензію на мовлення незалежним ЗМІ. Потім же ATR та інші видання все ж отримали реєстрацію Роскомнадзору, але їхній роботі постійно перешкоджали.

Пізніше ці ЗМІ втратили можливість працювати в Криму і переїхали в материкову Україну.

Навесні 2015 року віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко запропонував дозволити каналу мовлення на материку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter