Стартував благодійний онлайн-показ фільму “Цвяхи”: кошти підуть на підтримку українського кінематографа

Дата: 26 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У межах міжнародних благодійних онлайн-показів на підтримку українських кінематографістів стартував показ короткометражного фільму “Mıqlar” (“Цвяхи”) від КримSOS.

Про це повідомив голова правління КримSOS Денис Савченко.

Фото: КримSOS

Стрічка розповідає про кримськотатарського хлопчика, який на згарищі рідного будинку збирає старі цвяхи, а потім їде до свого батька, що будує новий дім. Дорогою він зустрічає недружнього до нього чоловіка. Тепер хлопчик повинен подолати ненависть дорослого, щоб привезти цвяхи батькові. 

Фільм “Цвяхи” був дипломною роботою Ернеса Сарихаліла в університеті.

“Це мої спогади про старі використані цвяхи, які ми реанімували й використовували повторно для будівництва нашого дому в Криму. Це маленька історія про людей, які починають будувати життя наново”, – зазначає режисер.

Прем’єра стрічки відбулася 2018 року в межах 47-го кінофестивалю “Молодість”. “Цвяхи” став учасником багатьох українських та міжнародних фестивалів та отримав нагороду “Найкращий фільм” на Westminster Film Festival у Великобританії.

“Глядачі з усього світу можуть подивитися стрічку “Mıqlar” від КримSOS. Показ стартував цього тижня в межах благодійних онлайн-показів. Усі кошти за перегляд фільму “Mıqlar” підуть на підтримку українського кінематографа”, – розповів голова правління КримSOS Денис Савченко.

Продюсерка фільму – співзасновниця ГО “КримSOS” Таміла Ташева, яка наразі обіймає посаду постійної представниці президента України в Автономній Республіці Крим. 

Переглянути “Mıqlar” та інші фільми можна на платформі PANTAFLIX Technologies, куди щотижня додаватимуть нові стрічки українських режисерів. Вартість благодійних внесків за перегляд фільмів учасників становить 5 та 10 євро. Благодійні онлайн-покази організовує міжнародна ініціатива “Кінематографісти для України”. 

Нагадаємо, що в Україні вийшов документальний фільм про зону відчуження “Що, якби це сталося знову?”. У проєкті експерти розмірковують над тим, що було б, якби Чорнобильська аварія повторилася внаслідок російського військового вторгнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter