Стан Узеїра Абдуллаєва поліпшується – адвокат

Дата: 08 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Стан здоров’я фігуранта сімферопольської “справи Хізб ут-Тахрір” Узеїра Абдуллаєва поліпшується.

Про це кримський адвокат Маммет Мамбетов написав на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні в СІЗО Сімферополя ще раз відвідав Узеїра Абдуллаєва. Цього разу він виглядав трохи краще, ніж 3 травня. Набряк на нозі трохи почав спадати. Узеїр подякував усім за небайдужість і передав величезний привіт”, – зазначив Мамбетов.

За його словами, поліпшення стану здоров’я Абдуллаєва ніяк не пов’язане з наданням йому медичної допомоги.

“Його досі так і не обстежували як годиться. УЗД судин, на яке його на дві години вивозили з СІЗО, – це не обстеження. В Узеїра вже третій місяць поспіль з інтервалом раз на місяць бувають такі напади, але ніхто досі не спромігся взяти кров на біохімію з вени. Лікарі або не компетентні в цьому питанні, або приховують від нього його недугу. А це ж право громадянина, тим більше такого, який перебуває в неволі, – знати все про своє здоров’я”, – підкреслив адвокат.

7 травня Міністерство закордонних справ України вимагало від Росії допустити українських лікарів до Узеїра Абдулаєва.

У п’ятницю, 4 травня, повідомлялося, що утримуваного в СІЗО Сімферополя фігуранта сімферопольської “справи Хізб ут-Тахрір” Узеїра Абдуллаєва вивозили до лікарні імені Семашка.

30 квітня фігуранта сімферопольської “справи Хізб ут-Тахрір” Узеїра Абдуллаєва перевели до медсанчастини СІЗО Сімферополя.

Раніше адвокат і дружина Узеїра Абдуллаєва повідомляли, що найближчим часом подадуть низку заяв і скарг до УФСВП, СІЗО, прокуратури і ФСБ, щоб ті забезпечили надання належної медичної допомоги в цивільній лікарні, а також повідомили діагноз обвинуваченому.

27 квітня під час судового засідання в підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму Абдуллаєв поскаржився на стан здоров’я і ненадання йому медичної допомоги в СІЗО.

Приблизно місяць тому Абдуллаєва вивозили з СІЗО до міської лікарні Сімферополя №6, де екстрено прооперували руку від гнійного утворення.

12 жовтня 2016 року в Криму провели обшуки в п’яти мусульманських сім’ях. У результаті обшуків затримано п’ятьох кримських татар, яких звинувачують в участі забороненої в Росії організації “Хізб ут-Тахрір”: Рустем Ісмаїлов, Узеїр Абдуллаєв, Теймур Абдуллаєв, Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter