“Стан поганий, але стабільний” – адвокат про госпіталізованого активіста Бекірова

Дата: 16 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинуваченого в Криму в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, помістили у відділення ендокринології Республіканської клінічної лікарні імені Семашка в Сімферополі.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на адвоката міжнародної правозахисної групи “Агора” Олексія Ладіна.

“Сьогодні відвідав його в лікарні. Стан поганий, але стабільний. Проблеми з тиском і ногою, страждає від судом, сказав, що не спав майже всю ніч. Після огляду ендокринолога і призначення лікування у нього стабілізувався цукор”, – розповів Ладін.

За словами адвоката, сьогодні Бекірова також оглянуть пульмонолог і кардіолог. Після цього йому призначать комплексне лікування. Захисник очікує, що медобстеження дасть незаперечні підстави для зміни запобіжного заходу Бекірову на домашній арешт.

“Зараз необхідні консультації кардіолога і пульмонолога, після цього лікарі складуть план комплексного лікування. У нас є всі підстави очікувати, що йому змінять запобіжний захід. Якби не було підстав, його б і не вивезли із СІЗО”, – пояснив Ладін.

Бекірова 15 січня вивезли на медичний огляд до лікарні імені Семашка в Сімферополі.

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 10 січня залишив Едема Бекірова під арештом до 11 лютого.

Раніше журналіст Антон Наумлюк повідомляв, що життя Едема Бекірова під загрозою. Активісту не надають медичної допомоги з дня арешту. Родичі активіста вважають, що утримання в СІЗО вкрай небезпечне для його життя і здоров’я.

13 грудня Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці кримськотатарського активіста Едема Бекірова. Міністерство закордонних справ України висловило “рішучий протест” у зв’язку з рішенням суду.

Раніше адвокат Олексій Ладін повідомив, що Бекірова підозрюють у скоєнні злочину за статтею 222 частиною 2 і 222.1 частиною 2 КК Росії (зберігання та передання вибухових речовин і боєприпасів). Юристка Ліля Гемеджи зазначила, що активісту закидають розповсюдження і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

Житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в’їзді до Криму вранці 12 грудня. Відомо, що він прямував на півострів для відвідування 78-річної матері й родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі. Бекіров має інвалідність першої групи.

США і ЄС закликали Росію звільнити Едема Бекірова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter