Стали відомі імена військових РФ, яких тримають у полоні через відмову воювати проти України

Дата: 27 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Російських контрактників, які відмовляються продовжувати участь у війні з Україною, тримають “під вартою” в тимчасово окупованій Луганській області. Там їх силою змушують повернутися на фронт. ЗМІ дізналися дані деяких з них.

Про це повідомляє The Insider з посиланням на батька одного із солдатів.

Фото: The Insider

За даними журналістів, після трьох місяців служби російським контрактникам обіцяли відпустку та можливість відмовитися від участі у війні. Проте коли ті вирішили залишити Україну, написавши відмовні, їх затримали та відвезли до міста Брянка Луганської області.

Там уже понад місяць їх тримають “під вартою”. Їх утримують у жахливих умовах, а очевидці розповідають про “якісь ями” та “катування”.

ЗМІ опублікувало дані солдатів, зазначивши, що найстаршому з них, Максиму Дубровському, – 33 роки, а наймолодшому, Ігореві Салахову, – 19 років.

Російське військове керівництво, за словами батька одного із солдатів, повідомило, що не має стосунку до затримання “відмовників”, заявляючи, що контрактників утримують “луганські військові”. Один з родичів солдата, який утримується зараз у Брянці, розповів, що “відмовників” дуже багато.

Також відомо, що до Луганщини приїхали батьки утримуваних військовослужбовців, які намагаються домогтися їхнього звільнення. За словами батьків, на їхніх дітей чинять психологічний тиск. Крім того, ЗМІ повідомляє, що в місті Брянка, розташованому неподалік, утримують ще не менш ніж 230 солдатів, які відмовилися воювати. Частину вже переконали повернутися на фронт.

Нагадаємо, що генеральна прокуратура Росії визнала “небажаною” діяльність на території країни чотирьох іноземних неурядових організацій: Bellingcat Ltd. (Велика Британія), Stichting Bellingcat (Нідерланди), The Insider (Латвія), Інститут правової ініціативи Центральної та Східної Європи (CEELI Institute) (Чехія).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter