Стало відоме місцеперебування екстрадованого Тумгоєва

Дата: 24 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Екстрадований до Росії Тимур Тумгоєв перебуває в СІЗО №3 управління ФСВП Білгородської області.

Про це повідомляє Кавказ.Реалії.

Через декілька днів після екстрадиції Тумгоєва очільник Генпрокуратури Юрій Луценко пообіцяв, що відомство дізнається, де утримують добровольця. Цього ж вимагали й добровольці, які служили в батальйоні імені Шейха Мансура. 20 вересня від генеральної прокуратури Росії на адресу української Генпрокуратури надійшов лист.

“Прийнятий від правоохоронних органів України на територію Російської Федерації Тумгоєв Тимур Хусенович… Для притягнення до кримінальної відповідальності з 12.09.2018 по даний час утримується у слідчому ізоляторі №3 Управління Федеральної служби виконання покарань у Білгородській області”, – йдеться в ньому.

Нагадаємо, що 13 вересня Генеральна прокуратура України екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва до Російської Федерації за запитом ФСБ. Тоді правозахисники наголосили, що дозвіл на екстрадицію був виданий попри заборону Комітету ООН з прав людини.

“Півтора року тому ми отримали заборону комітету на видачу. Після цього Україна повинна була надіслати всі необхідні матеріали до комітету, мала відбутися комунікація. І до остаточних висновків комітету його не мали права видати. Але, оскільки наші адвокати не отримували ніяких документів щодо цієї комунікації, відповідно, заборона не могла бути знята”, – сказав у коментарі Центру інформації про права людини представник Харківської правозахисної групи Борис Захаров

17 вересня активісти пікетували будівлю ГПУ з вимогами звільнити заступника генпрокурора, який підписав документ, що дозволяв вивезти Тумгоєва до Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter