США запровадили санкції проти пособників Кремля, членів ЦВК РФ та російських чиновників

Дата: 11 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

США запровадили нові обмежувальні заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією та Дня прав людини проти низки російських посадовців і членів терористичного угруповання “ДНР”.

Про це оголосило Міністерство фінансів США.

Глава ЦВК РФ Елла Памфілова

Санкції застосовані щодо чотирьох причетних до процесу “фільтрації” українських громадян на окупованих Росією територіях. Мова йде про чиновників адміністрації президента РФ Олега Нестерова та Євгенія Кіма, росіянку Марину Середу, яка співпрацювала з так званим “міністерством внутрішніх справ “ДНР”, і бойовика “ДНР” Олексія Муратова.

Також обмеження були накладені на громадян РФ, причетних до порушень прав людини щодо цивільного населення України: Очур-Суге Монгуша та Людмилу Зайцеву.

Як зазначається, управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції проти Центральної виборчої комісії РФ через причетність до організації “псевдореферендумів” на окупованих українських територіях. Санкції поширюються на главу ЦВК РФ Еллу Памфілову та решту 14 членів органу. Памфілова й ще кілька членів російського центрвиборчкому вже перебувають під санкціями Великої Британії та Європейського Союзу.

Нагадаємо, Державний департамент США оголосив про запровадження санкцій проти голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, а також двох найближчих членів його родини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter