США запровадили персональні санкції проти голови ОАСК Павла Вовка та його родичів

Дата: 10 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Державний департамент США оголосив про запровадження санкцій проти голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, а також двох найближчих членів його родини.

Про це йдеться на сайті Держдепартаменту.

Фото: Суспільне

“З нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією та напередодні Міжнародного дня прав людини Сполучені Штати Америки вживають наступних заходів з метою посилення відповідальності за корупцію та порушення прав людини в усьому світі”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, США оновили санкційний список та додали туди очільника Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) Павла Вовка та двох його найближчих родичів.

“США вносять Вовка до санкційного списку через вимагання хабарів в обмін на втручання в судові та інші державні процеси”, – зазначили в Держдепартаменті.

Санкції, запроваджені в рамках на “закону Магнітського”, передбачають, зокрема, візові обмеження.

Сам Вовк заявив, що запровадження проти нього санкцій є “логічним” розвитком подій багаторічної кампанії, направленої на “отримання певними міжнародними структурами контролю над судовою владою України”.

“Відсутність будь-яких досягнень, крім дешевого піару, очевидно і змусило ініціаторів кампанії вдатися до останнього шансу – звернення з кляузами до Вашингтону. Ці люди, намагаючись уникнути відповідальності за безрезультатно витрачені час і гроші та користуючись своїми зв’язками, ввели в оману Держдепартамент США”, – написав голова ОАСК.

Нагадаємо, що в червні цього року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу щодо суддів та голови Окружного адміністративного суду Києва, яких підозрюють у змові для захоплення державної влади, перешкоджанні роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також участі у злочинній організації й зловживанні впливом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter