США висловили підтримку Україні після введення санкцій проти Медведчука

Дата: 21 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Сполучені Штати Америки висловили підтримку Україні після введення санкцій проти одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки фізичних осіб і компаній.

Про це повідомило Посольство США в Україні на своїй сторінці у твіттері.

“Ми підтримуємо зусилля України щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності через запровадження санкцій. З 2014 року Віктор Медведчук перебуває під санкціями США за підрив безпеки, територіальної цілісності та демократичних інституцій України”, – йдеться у повідомленні.

Заяву було опубліковано на офіційній фейсбук-сторінці та у твіттері посольства США в Україні після того, як 20 лютого, президент України Володимир Зеленський погодив рішення РНБО про санкції для нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та її подруги Наталії Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною нардепа Тараса Козака. Крім того, санкційний список включає 8 осіб і 19 компаній. Обмеження запроваджено на 3 роки до 8 фізосіб і 19 юросіб.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти кума Путіна, одного з лідерів проросійської ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Секретар РНБО уточнив, що санкції запроваджено на три роки через фінансування тероризму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter