США відправили до Гази корабель для будівництва гуманітарного порту

Дата: 10 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Центральне командування Збройних сил США відправило корабель з обладнанням для створення в Газі тимчасового порту для доставки до регіону гуманітарної допомоги.

Про це американські військові повідомили у соцмережі “Х”.

Джерело: U.S. Central Command у сомережі “Х”

9 березня корабель General Frank S. Besson залишив базу Ленглі-Юстіс і попрямував до східної частини Середземного моря. Судно перевозить інженерів та першу партію обладнання для створення порту, йдеться в повідомленні.

Як повідомили у Пентагоні, для будівництва порту необхідно близько двох місяців і участь тисячі військовослужбовців. Присутність американських військових безпосередньо на території Сектора Гази не передбачається.

Гуманітарний порт прийматиме великі судна з продовольством, медикаментами та всім необхідним для будівництва тимчасових притулків для палестинців.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 3 березня Збройні сили США вперше десантували гумдопомогу в Сектор Гази, де зростає гуманітарна катастрофа. Це сталося вперше з початку тогорічного загострення бойових дій між Ізраїлем і палестинським терористичним угрупованням ХАМАС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter