США стали членом Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Дата: 08 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Сполучені Штати Америки стали ще однією державою, яка приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Про це повідомили у Держдепі США.

Фото: medium.com

“Ми, представники держав та міжнародних організацій, у тому числі ті, що зібралися в Києві 8 грудня 2023 року, висловлюємо глибоке занепокоєння долею дітей, яких незаконно депортувала Російська Федерація з України або які були примусово переміщені в межах тимчасово окупованих Російською Федерацією територій України”, – йдеться у декларації.

У повідомленні зазначається, що Штати приєднуються до коаліції, “щоб підтримати безпечне повернення всіх українських дітей, яких незаконно депортували або примусово перемістили до Росії, і забезпечити притягнення винних до відповідальності”.

Крім того, у Держдепі повідомили, що Сполучені Штати також підтверджують свою підтримку “Спільної декларації про створення Міжнародної коаліції за повернення українських дітей”, раніше опублікованої Канадою та Україною.

Нагадаємо, на початку лютого поточного року в Києві розпочала роботу Міжнародна коаліція, яка сприятиме поверненню депортованих росіянами українських дітей. Її очолять Канада та Україна.

Коаліція представила на засіданні рамковий документ, який визначає мандат коаліції, цілі, керівні принципи та напрями діяльності. Кожна країна-учасниця може самостійно визначити сфери, у яких хоче діяти, чи взяти на себе лідерство в них.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter