США розширили санкційний список через допомогу “кухарю Путіна”

Дата: 18 Липня 2020
A+ A- Підписатися

США занесли до санкційного списку трьох росіян і п’ять компаній, які допомагали “кухарю Путіна” – російському бізнесмену Євгену Пригожину ухилятися від санкцій.

Про це інформує Міністерство фінансів США.

Євген Пригожин

Серед причин обмежень відомство назвало, зокрема, втручання в американські вибори та підривну діяльність Пригожина в Судані та інших державах. США вважає, що вказані фізичні та юридичні особи намагалися завадити демократичним реформам у Судані. 

До списку потрапили громадяни РФ Ігор Лавренков, Михайло Потепкін і Андрій Мендель (громадянство невідоме) та компанії М Invest, Meroe Gold Co. Ltd, Shen Yang Jing Cheng Machinery Imp&Exp. Cо., Limited, Shine Dragon Group Limited и Zhe Jiang Jiayi Small Commodities Trade Company Limited.

Зазначається, що М Invest прикриває діяльність “приватної військової компанії Вагнера”, яку пов’язують із Пригожиним. Також компанія дискредитувала протестувальників, які прагнуть до демократичних реформ. Згадали в Офісі контролю діяльність “ПВК Вагнер” і на українському Донбасі. 

Повідомляється, що решта компаній з оновленого списку санкцій надавали Пригожину фінансові послуги, щоб обійти санкції і здійснювати глобальні угоди, зокрема в доларах США.

“Євген Пригожин і його мережа використовують природні ресурси Судану для особистої вигоди і поширення шкідливого впливу в усьому світі”, – заявив міністр фінансів Стівен Мнучін. На думку відомства, діяльність Пригожина в африканській країні свідчить про російську підтримку авторитарних режимів і експлуатацію природних ресурсів.

Читайте також: Хто допомагає Путіну і Ко уникати санкцій. Список від громадських експертів

Раніше ZMINA повідомляла, що Росія адаптувалася до міжнародних санкцій, а її економіка зростає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter