США додали до санкційного списку причетних до тимчасової окупації Криму та порушень прав кримчан

Дата: 15 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

До санкційного списку США потрапили троє російських посадовців та один місцевий, які причетні до тимчасової окупації Криму.

Про це мовиться в заяві Міністерства фінансів США. 

Лариса Кулинич, Леонід Михайлюк, Павло Каранда, Володимир Терентьєв

У санкційному списку опинилися Лариса КулиничПавло КарандаЛеонід Михайлюк та Володимир Терентьєв

Кулинич нині обіймає посаду “міністра майнових справ” у незаконному “уряді” Криму. В США зазначають, що жінка окрім російського має й українське громадянство. 

Громадянин РФ Каранда очолює “Міністерство внутрішніх справ” у Криму. Леонід Михайлюк наразі керує “Управлінням ФСБ” у Криму. Раніше він обіймав таку посаду у Вологодській та Калінінградській областях Росії. 

Росіянин Терентьєв є “керівником Головного слідчого управління Слідчого комітету Росії в Республіці Крим і місті Севастополі”.

Завдяки санкціям будуть заблоковані уся власність та рахунки, які перебувають у США або під контролем компаній із США, фізичних та юридичних осіб. Також під санкції потрапляє власність, яка на 50% і більше відсотків належить названим особам. 

“Сьогоднішні дії демонструють непохитну прихильність Міністерства фінансів у протидії атакам Росії на суверенітет і територіальну цілісність України і порушенням прав людини щодо українців”, – йдеться в заяві відомства. 

Крім того, США синхронізували свої санкції із Канадою, Австралією, ЄС та Великою Британією через незаконне будівництво Керченського мосту та через порушення прав місцевого населення окупованого Росією Криму, запровадивши санкції проти п’яти фізичних та трьох юридичних осіб.

Санкції наклали на Леоніда Риженкіна, АТ “Ленпромтранспроект” та АТ “Дирекція з будівництва залізничної дороги Беркатіт-Томмот-Якутськ“, які брали участь у будівництві мосту. 

Громадянин РФ Риженкін – виконавчий директор будівельної компанії “Мостотрест”, яка працювала в українському Криму. У США зазначають, що “Мостотрест” виконав роботи з будівництва мосту на суму в понад 1,9 мільярда доларів. Власником же компанії є Аркадій Ротенберг, проти якого США ще раніше запровадили санкції. 

“Ленпромтранспроект” – російська компанія, яка працювала над проєктуванням мосту. Раніше вона вже потрапила під санкції ЄС та ще трьох країн. 

“Дирекція з будівництва залізничної дороги Беркатіт – Томмот – Якутськ” є компанією, яка будувала на мосту залізницю. 

Тим часом МЗС РФ викликало посла США через нові санкції і пообіцяло йому “важку розмову”. Представниця російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова заявила, що санкції США підвищують конфронтаційний градус у російсько-американських відносинах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter