Австралія та Канада ввели санкції проти росіян та компаній за будівництво Керченського мосту

Дата: 30 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Австралія та Канада ухвалили рішення про запровадження санкцій щодо однієї фізособи й чотирьох компаній з Росії у зв’язку з будівництвом Керченського мосту. 

Про це йдеться на сторінках МЗС Австралії та МЗС Канади.

Обидві країни запровадили санкції в координації зі Сполученим Королівством та Європейським Союзом.

Австралія запровадила цілеспрямовані фінансові санкції та заборону на поїздки щодо російської фізичної особи й чотирьох російських компаній, пов’язаних з будівництвом і експлуатацією залізничного мосту через Керченську протоку, що з’єднує Росію з незаконно окупованим територіями Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Україна)”, – мовиться в повідомленні МЗС Австралії.

Зазначається, що санкції були оголошені в координації з Канадою та узгоджуються з діями, розпочатими Сполученим Королівством та Європейським Союзом.

Водночас міністр закордонних справ Канади Марк Ґарно заявив про нові санкції проти двох приватних осіб і чотирьох компаній у межах Регулювання спеціальних економічних заходів у відповідь на незаконну окупацію Росією Криму.

До санкційного списку потрапили:

– генеральний директор компанії “Гранд Сервіс Експрес” (оператор залізничного сполучення Росії з Кримом) Олександр Ганов;

– голова “Мостотресту” Леонід Риженькін;

– ВАТ “Ленпромтранспроєкт”;

– федеральне державне унітарне підприємство “Кримська залізниця”;

– “Кримська перша страхова компанія”;

– ВАТ “Управління будівництва залізничної дороги Беркакіт – Томмот – Якутськ”.

Санкції передбачають заморожування активів і заборону на торговельні операції в Канаді.

“Сьогоднішня заява підтримує непохитну відданість Канади суверенітету України та її народу, який продовжує наполегливо відстоювати свої права проти агресивних дій Росії. Канада продовжує закликати Росію припинити нелегальну окупацію та звільнити неправомірно затриманих політичних в’язнів, – йдеться в повідомленні МЗС Канади.

Відомо, що з 2014 року до санкційного списку Австралія внесла 168 фізичних та 52 юридичні особи з Росії.

Нагадаємо, у 2018 році Євросоюз офіційно запровадив санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Раніше перша заступниця голови МЗС України Еміне Джеппар подякувала Комітету постійних представників ЄС за рішення розширити перелік підсанкційних осіб і організацій, причетних до підриву суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема – до будівництва Керченського мосту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter