Справи Майдану: суд надав дозвіл на заочне розслідування дій ексзаступника очільника МВС

Дата: 26 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд дозволив заочно розслідувати дії колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Віктора Ратушняка, який наразі переховується від правоохоронців.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Фото: Укрінформ

Суд задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань на здійснення спеціального досудового розслідування щодо дій Віктора Ратушняка. Цей дозвіл надасть можливість проводити досудове розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності.

Ексзаступнику Міністра інкриміновано вчинення з 18 по 20 лютого 2014 року у складі злочинного угруповання, до якого входили колишній Президент та ряд керівників правоохоронних органів, незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади та службових повноважень, що призвело до настання тяжких наслідків, умисних вбивств та замахів на умисні вбивства, умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також терористичного акту”, – зазначили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, що у вересні Печерський районний суд заочно заарештував колишнього заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, якого підозрюють в організації злочинів проти учасників Євромайдану.

Ексчиновника, який перебуває у розшуку з 2014 року, підозрюють у перевищенні влади під час перешкоджання правоохоронцями протестам на Майдані Незалежності. Такі дії призвели до масових жертв серед мітингувальників, організації умисних убивств і замахів на умисні вбивства протестувальників та терористичного акту 20.02.2014 на вулиці Інститутській у Києві. Крім нього у провадженні фігурують також інші колишні високопосадовці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter