Справи Майдану: підозру отримав свідок, який допоміг вийти з-під варти слідчому МВС

Дата: 17 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Прокурори Офісу генерального прокурора оголосили підозру чоловіку, який, збрехавши в суді, допоміг вийти з-під варти слідчому МВС, підозрюваному в незаконному переслідуванні євромайданівців.

Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідства, фальшиві свідчення чоловіка в суді дозволили звільнити з-під варти колишнього слідчого Дніпровського райуправління ГУ МВС міста Києва. Однак зібрані докази свідчили про те, що правоохоронець 18 лютого 2014 року незаконно затримав двох учасників Євромайдану та повідомив їм про підозру в масових заворушеннях без жодних доказів провини, а також скерував до суду клопотання про взяття їх під варту.

Пом’якшення запобіжного заходу, за задумом сторони захисту, мало б надати можливість підозрюваному міліціонеру втекти на тимчасово окуповану територію України, однак правоохоронці не дали йому цього зробити, і він постав перед судом. 

Нагадаємо, що всього під час Євромайдану постраждали дві з половиною тисячі людей, 104 з них загинули. 48 осіб загинули внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 людей дістали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”. Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об’єднано в одну велику “справу Майдану”, яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують убивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Як відомо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності. Нещодавно й правозахисна організація Amnesty International зафіксувала сповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter