Справи Майдану: колишній беркутівець заочно отримав вісім років за побиття мітингувальника на Банковій

Дата: 05 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва заочно визнав колишнього бійця харківського батальйону міліції особливого призначення “Беркут” винним у перевищенні влади та службових повноважень на виконання явно злочинного наказу. Він отримав покарання у вигляді восьми років позбавлення волі, а також втратив право обіймати посади в правоохоронних органах на три роки.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Ілюстраційне фото. Силовики на вулиці Банковій 1 грудня 2013 року

Справа стосувалася подій 1 грудня 2013-го. Того дня між мітингувальниками й правоохоронцями біля Адміністрації президента на Банковій відбувалися сутички, унаслідок яких поранення отримали десятки людей. 

Слідчі кажуть, що засуджений завдав численних ударів гумовим кийком та ногою в різні частини тіла та по голові учаснику акції, який лежав на проїжджій частині зі скріпленими за спиною кайданками руками. 

Імені засудженого в повідомленні правоохоронці не назвали, але додали, що він з 2015 року перебуває в розшуку. 

Нагадаємо, що торік екскомандиру “Беркуту” Віктору Шаповалову, який зізнався в злочинах проти майданівців та поновився в МВС, оголосили підозру в організації терористичного акту та вбивств мітингувальників Євромайдану. Справа стосується подій 18 лютого 2014 року, коли він перешкоджав ході з майдану Незалежності до Верховної Ради. 

Невдовзі після оголошення підозри він зник. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter