Справи Майдану: екскомандиру взводу та трьом співробітникам севастопольського “Беркуту” повідомили про підозру

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру у державній зраді екскомандиру автотранспортного взводу РМОП “Беркут” УМВС України в Севастополі та ще трьом співробітникам спецпідрозділу. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

Фото: Офіс генпрокурора

За даними слідства, колишні правоохоронці брали активну участь у незаконній протидії мирним акціям протесту у Києві під час Євромайдану.

Коли ж “беркутівці” повернулись до Севастополя, то незаконно забрали кілька одиниць вогнепальної зброї. Згодом вони використали її під час блокування автошляхів між Кримом та Херсонщиною. Все це підозрювані робили у змові з росіянами та іншими особами, які допомагали РФ окуповувати український Крим.

“Їм інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду, а також заволодіння вогнепальною зброєю шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 262 КК України)”, — повідомили у відомстві.

Раніше колишнього заступника керівника спецпідрозділу “Беркут” АРК Крим Сергія Марченка визнано винним у державній зраді, перевищенні влади та службових повноважень, а також незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів та засуджено до 15 років з позбавленням права обіймати посади в державних і правоохоронних органах строком на 3 роки. Також засудженого позбавлено спеціального звання – підполковник міліції.

Нагадаємо, тоді через протиправні дії працівників органів внутрішніх справ 55 учасникам мирного зібрання на майдані Незалежності в Києві були заподіяні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, більш ніж 300 учасників були змушені тікати із середмістя столиці й переховуватися в приміщені Михайлівського собору. Ці події призвели до суспільно-політичної кризи, масових протестів проти чинного на той час політичного керівництва держави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter