Справи Майдану: ДБР провело чотири слідчих експерименти в Києві

Дата: 24 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань провело чотири слідчі експерименти в справі щодо організації умисних вбивств під час Революції гідності.

Про це повідомили у відомстві. 

Експерименти проводили на вулиці Інститутській та майдані Незалежності. Слідчі хотіли уточнити деякі відомості щодо обставин убивств протестувальників, заподіяння їм тілесних ушкоджень та вчинення замахів на умисні вбивства з боку правоохоронців. Під час експериментів слідство отримало додаткову інформацію про місце розташування правоохоронців, які застосовували вогнепальну зброю та спецзасоби проти майданівців під час подій у центрі Києва 18–20 лютого 2014 року. У ДБР додали, що досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, що всього під час Євромайдану постраждали дві з половиною тисячі людей, 104 з них загинули. 48 осіб загинули внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 людей дістали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”. Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об’єднано в одну велику “справу Майдану”, яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують убивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Як відомо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності. Нещодавно й правозахисна організація Amnesty International зафіксувала сповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter