Справу засудженого в Криму “українського диверсанта” Панова передали до Верховного суду Росії

Дата: 20 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Справа засудженого в окупованому Криму громадянина України Євгена Панова, обвинуваченого в підготуванні диверсій на території півострова, передали до Верховного суду Росії для розгляду апеляційних скарг адвокатів.

Про це повідомив захисник засудженого Панова Сергій Легостов, пише “Інтерфакс”.

“Я отримав супровідний лист про те, що справу надсилають з Криму до Верховного суду Росії для розгляду в апеляційному порядку”, – сказав він.

Дата засідання поки невідома. Легостов припустив, що справа буде розглянута в жовтні. Захисники просять Верховний суд Росії виправдати українця.

Легостов повідомив також, що відвідував Панова на початку вересня, той скаржився на зубний біль.

“У штаті немає лікаря-стоматолога, штатний тільки рве зуби, а лікувати має стоматолог, який приходить зі своїм інструментом. Зуби лікуються не за один раз. Поки займаємося цим питанням, це не одномоментне рішення”, – сказав адвокат.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив фігуранта справи “українських диверсантів” Євгена Панова до восьми років колонії суворого режиму.

У квітні 2018 року суд перейшов до розгляду по суті справи “українського диверсанта” Панова. Обвинувачений відмовився від угоди з російським слідством, йому продовжили арешт на півроку, до 26 вересня.

У лютому брат Євгена Панова Ігор Котелянець розповів, що російські силовики в Криму примушують обвинуваченого піти на угоду зі слідством. Панов відмовився від угоди.

У серпні 2016 року ФСБ Росії затримала в окупованому Криму групу “українських диверсантів”, які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО “Лефортово”, пізніше – повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами “групи диверсантів”, яка нібито планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова. Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і назвала їх провокацією російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством. 16 лютого підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Захтея до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму та штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter