Справу миколаївських мажорів направили до суду

Дата: 02 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох мешканців Миколаєва, які 30 серпня у центрі міста влаштували дебош та опір працівникам патрульної поліції, спрямований до суду.

Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

Дебоширам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 296 та ч. 2 ст. 342 КК України (хуліганство, опір працівникові правоохоронного органу) та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

Окрім того, за результатами службового розслідування щодо бездіяльності патрульних під час події трьох співробітників звільнили з поліції, одного – звільнили з посади, а чотирьом співробітникам винесли дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності.

Як відомо, відео, які зняли очевидці події, викликало хвилю обурення бездіяльністю поліцейських. Його переглянули вже майже 700 тисяч людей.

На відео події розгортаються у пізній час в Миколаєві, де двоє дебоширів напали на таксиста. На виклик прибули як мінімум дві машини патрульної поліції. На місці інциденту  зібралися перехожі миколаївці, які вимагали затримати дебоширів.

Начальник Департаменту патрульної поліції України НПУ Євген Жуков заявив, що після службового розслідування всі патрульні, які проявили бездіяльність під час конфлікту в Миколаєві, будуть звільнені з лав Національної поліції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter