Справу проти Чубарова відкрив орган, якого не існує для цивілізованого світу – Денісова

Дата: 24 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Відкриття окупаційною владою Криму кримінальної справи проти глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова є незаконним. Як і стосовно будь-якого громадянина України.  

Про це заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у фейсбуку

“Справу відкрив так званий “Следственный комитет РФ по Республике Крым и г. Севатополю”. Тобто орган, якого де-юре для усього цивілізованого світу взагалі не існує, а рішення суду за його поданням надалі не матиме жодної юридичної сили. Наголошую, Автономна Республіка Крим — це суверенна українська територія. Лише українські правоохоронні органи можуть тут здійснювати досудове розслідування та лише рішення українських судів мають законну силу і є обов’язковими до виконання на цій території”, – написала Обмудсманка.

На її переконання, поява такої “кримінальної справи” є також одним з різновидів репресій проти корінного народу Криму. У цьому випадку – проти одного з його лідерів.

“Російська Федерація продовжує свою агресивну політику — послідовно обмежуючи доступ на цю територію тих, хто, використовуючи усі наявні механізми, бореться проти тимчасової окупації своєї рідної землі”, – додала Денісова.

Вона також закликала представників міжнародної спільноти та дипломатичний корпус застосувати усі можливі механізми з метою недопущення незаконного переслідування громадянина України Рефата Чубарова країною-агресором РФ.

Нагадаємо, 23 березня Росія порушила кримінальну справу проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. Йому інкримінували “організацію масових безладів” в Сімферополі 26 лютого 2014 року.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter