Справу про стеження есбівців за редакцією Bihus.Info розслідуватиме ДБР, а не СБУ

Дата: 06 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо стеження за редакцією Bihus.Info здійснюватиме ДБР, а не СБУ.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

СБУ відкрила провадження одразу, як почався розголос, спричинений публікацією записів з камер спостереження з готелю, де була редакція. Журналісти встановили людей, які стежили за ними, і це виявилися співробітники Департаменту захисту національної державності СБУ. 

Голова служби Василь Малюк назвав такі дії есбівців неприпустимими, а нардепи покликали його до Верховної Ради, щоб розпитати детальніше про випадок.  

“Враховуючи, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення, ймовірно, причетні співробітники правоохоронного органу (СБУ. – Ред.), досудове розслідування в кримінальному провадженні підлягає виключній підслідності Державного бюро розслідувань”, – кажуть в Офісі генерального прокурора. 

Пресслужба ОГП повідомила, що найближчим часом відбудеться чергова робоча зустріч із медійниками, на якій обговорять і випадок з редакцією Bihus.Info. 

Нагадаємо, відео стеження за редакцією Bihus.Info опублікували після того, як журналісти випустили розслідування про тих, хто готує медіазвіти для посадовців, зокрема Офісу президента. Виявилося, що в таких звітах майже ігнорують, наприклад, гучні скандали, пов’язані з корупцією, а критику влади приписують виключно представникам опозиційних партій.

Детальніше про тиск на журналістів, який посилився в Україні останнім часом, читайте за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter