Справа Савченко: суд відмовився допитати військових, що були з нею в полоні

Дата: 25 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Суд у Донецьку Ростовської області РФ, що розглядає справу українки Надії Савченко, відмовився допитати свідків, які були з нею в полоні “ЛНР”.

Як повідомляє кореспондент “Радіо Свобода”, суд мотивував відмову тим, що захист не надав достатньо підстав для виклику цих свідків.

Адвокат Ілля Новіков пояснив, що свідчення військових потрібні для того, щоб зрозуміти, чи не допитували їх в полоні під тиском.

Раніше сьогодні інший адвокат українки Марк Фейгін заявив, що суд обрав тактику, за якої відмовляється долучати до справи письмові докази, зібрані захистом.

Сторона захисту завершує надання доказів для російського суду у справі Надії Савченко. За даними адвокатів, цього тижня заплановані свідчення останніх чотирьох свідків сторони захисту, а сама Надія Савченко відповідатиме на запитання суду 1 лютого.

Нагадаємо, Надію Савченко обвинувачують у вбивстві двох російських журналістів у Луганській області 17 червня 2014 року та незаконному перетині кордону РФ під виглядом біженки. Сама вона заявляє, що потрапила в полон “ЛНР” до моменту смерті журналістів, після чого її примусово вивезли до РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter