Справа Майдану: Міноборони знищило журнал обліку секретних дзвінків

Дата: 10 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Генеральна прокуратура заявляє, що Міністерство оборони України знищило журнал обліку секретних телефонних переговорів свого керівництва під час Революції гідності.

Про це повідомляється в ухвалі суду від 31 січня по справі, розслідуваній в ГПУ, передають “Українські Новини”.

В ухвалі йдеться про те, що Генпрокуратура розслідує обставини так званої антитерористичної операції, яку 18–19 лютого 2014 року СБУ і МВС проводили в центрі Києва.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що для підготовки і проведення запланованої незаконної антитерористичної операції в центральній частині Києва залучалися сили та засоби Збройних сил України. Для комунікації між собою та організації використання сил та засобів ЗСУ колишні керівники Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ в січні-лютому 2014 року використовували засоби відкритого та закритого зв’язку”, – сказано в судовому документі.

Згідно з ним, телефонні розмови фіксувалися в журналах обліку на комутаторах відкритого і засекреченого зв’язку.

У листі військової частини А0106 Міноборони від 13 січня 2017 року, який підшитий до справи, говориться, що журнал обліку переговорів з комутатора відкритого зв’язку є в наявності, при цьому журнал комутатора засекреченого зв’язку – знищений.

“Журнал обліку переговорів, який вівся в 2014 році на комутаторі засекреченого зв’язку, вже знищений”, – сказано в ньому.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактами умисного розвалу справи про злочини проти активістів Євромайдану.

19 січня Генпрокуратура передала до суду обвинувальні акти стосовно шести колишніх київських міліціонерів за злочини проти євромайданівців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter