Справа Гандзюк: суд не випустив Павловського з-під варти

Дата: 24 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Шевченківський суд Києва не задовольнив клопотання захисту ймовірного посередника між виконавцями та замовниками вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського щодо зміни запобіжного заходу. 

Про це повідомляє видання The Insider.

Адвокат Максим Болдін просив суд відпустити з-під варти Павловського під особисте зобов’язання, адже він нібито має поганий стан здоров’я. Через це засідання суду переносили декілька разів. Також захисник Павловського нагадав, що його клієнта не підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк. З його аргументами погодилася й сторона обвинувачення.

“Немає підстав використовувати для підозрюваного тримання під вартою. Тому вважаємо за можливе застосувати нічний домашній арешт”, – сказав прокурор.

Захист Павловського також просив суддю Олену Мелешак провести засідання в заритому режимі, адже в цей час озвучиватимуть медичні документи та адресу мешкання обвинувачуваного. 

У підсумку суддя не задовольнила клопотання захисту, але зобов’язала керівництво ізолятора, де утримують Павловського, забезпечити його належним лікуванням.

Як відомо, ще в листопаді минулого року правоохоронці заарештували екс-помічника народного депутата Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Його звинувачували у співучасті в убивстві активістки Гандзюк: підозру тоді оголосили за двома статтями Кримінального кодексу України – частина 3 статті 27 (участь в організації та підготовці злочину) та частина 2 статті 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю; з корисливих мотивів; вчинене на замовлення; за попередньою змовою групою осіб).

Активісти неодноразово називали Павловського посередником між виконавцями та замовниками вбивства активістки.

Нещодавно правоохоронці вручили йому нову підозру: тепер Павловського підозрюють у “покриванні вбивства”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter