Справа Бузини: захист підозрюваних звинувачує спецслужби

Дата: 30 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Захист активістів, підозрюваних в убивстві журналіста Олеся Бузини, переконаний, що до вбивства причетні представники спецслужб.

Про це заявив адвокат Андрій Федур на прес-конференції в четвер, повідомляє “Українська правда”.

“Активісти Андрій Медведько і Денис Поліщук не здійснювали вбивство Бузини… На моє переконання, вбивство Бузини було скоєно працівниками спецслужб. Очевидно, що наших, українських. Інше питання – на кого вони працюють. Яка мета і ким організовано – це робота прокуратури”, – заявив адвокат.

Федур також стверджує, що міліція сфальсифікувала результати судово-медичної експертизи, яка нібито доводить причетність його підзахисних до вбивства, зокрема експертизи ДНК.

“Ми це доведемо”, – запевнив він.

Він зазначив, що препарати, необхідні для подібної експертизи, не сертифіковані в Україні, а значить, їх немає в розпорядженні Міністерства внутрішніх справ.

Крім того, захист стверджує, що опитав свідка вбивства, який описав нападника, і описаний чоловік не був схожим на жодного з підозрюваних.

Федур наголосив, що, отримавши дані факти, захист Медведька й Поліщука попросив суд змінити їм запобіжний захід. Суд відмовився розглянути дане клопотання.

Нагадаємо, 16 квітня журналіста Олеся Бузину розстріляли біля під’їзду його будинку в Києві.

Згодом правоохоронці затримали активіста й колишнього бійця батальйонів МВС “Київ-2” і “Гарпун” Андрія Медведька, а також активіста Дениса Поліщука.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter