Справа Стерненка: у суді допитують прокурора, що скаржився на тиск Венедіктової

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва заслуховує свідчення прокурора Андрія Радіонова, який раніше очолював групу прокурорів, що здійснювала процесуальне керівництво в провадженні про напад на одеського активіста Сергія Стерненка у 2018-му.

Андрій Радіонов підтвердив, що відмовився підписувати підозру Стерненку у вбивстві та скаржився на тиск з боку керівництва ОГП до Ради прокурорів.

“Реакція була в один абзац, що наведені мною факти не знайшли підтвердження”, – сказав прокурор.

Давайте про добре. Просто усвідомте. Зараз в суді допитують прокурора Офіс Генерального прокурора Андрія Радіонова,…

Опубліковано Masi Nayyem Понеділок, 15 червня 2020 р.

Раніше журналісти “Слідства.Інфо” оприлюднили деякі аркуші з поясненнями Андрія Радіонова, чому він відмовляв СБУ в повідомленні про підозру Сергієві Стерненку. Згідно з документом, датованим 18 травня, прокурор вказує на необґрунтованість та упередженість підозри, яку слідчі пропонували оголосити активісту, а також каже про тиск із боку генерального прокурора Ірини Венедіктової, яка публічно заявляла, що підозру Стерненкові оголосять у будь-якому разі.

11 червня активіста викликали до управління СБУ в Києві та Київській області й оголосили йому про підозру в умисному вбивстві Кузнецова та незаконному носінні холодної зброї. Зараз Шевченківський районний суд Києва обирає йому запобіжний захід. 

Напередодні стало відомо, що прокурора Андрія Радіонова перевели до іншого підрозділу, замінивши в такий спосіб старшого групи прокурорів, що здійснюють процесуальне керівництво в справі Стерненка. Зараз керівником групи є Микола Бозовуляк.

У травні 2020 року відбулося оголошення підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер.

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter