Справа Щербича: на суді допитали обвинувачених Стерненка і Демчука

Дата: 21 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Одеський апеляційний суд на засіданні 21 травня в справі про викрадення Сергія Щербича допитав обвинувачених – Сергія Стерненка та Руслана Демчука.

Про це повідомляє кореспондентка ZMINA.

Фото: Анастасія Москвичова

Сергій Стерненко заявив, що не бачився з потерпілим Сергієм Щербичем 24 квітня 2015 року –  у день, коли, як той стверджує, його викрали. Водночас він стверджує, що не пам’ятає, що робив того дня і де був, бо минуло багато часу. Щодо номера телефону, який у справі вважають його номером і за яким встановлювали місце розташування апарата в межах слідства, Стерненко сказав, що дійсно користується з ним із 2017 року, а 2015-го це був телефон організації “Тризуб імені Степана Бандери”, яким він іноді користувався.

Окрім того, обвинувачений, як і раніше, зазначив, що знайшов пістолет, який пізніше вилучила в нього поліція і який також фігурує в справі: напередодні пізно вночі виявив його в під’їзді неподалік дверей квартири, в якій на той момент мешкав з іще двома людьми, прочитав в інтернеті, що це за марка, і, побачивши, що це стартовий пістолет, забрав додому, а пізніше сам віддав поліції.
 
Фото: Анастасія Москвичова

Руслан Демчук зі свого боку знову сказав про те, що номер телефону, який фігурує в справі й з якого, згідно з матеріалами, телефонували Сергієві Щербичу, йому ніколи не належав. Водночас він не пам’ятає, чи зустрічався зі Щербичем у день скоєння злочину, бо загалом бачився з ним кілька разів, зокрема разом зі Стерненком у селі Фонтанка на Одещині. На запитання прокурора, як вони дісталися туди, оскільки обидва стверджують, що на той момент не водили авто, Демчук зазначив, що не пам’ятає.

Після цього суд перейшов до стадії дебатів. 

23 лютого 2021 року Приморський районний суд визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука (обоє раніше були членами одеського осередку “Правого сектора”) винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. Їм присудили по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Сергій Стерненко був визнаний винним за трьома статтями: розбій, незаконне позбавлення волі і незаконне носіння вогнепальної зброї, а Руслан Демчук – за двома: розбій та незаконне позбавлення волі (однаковий термін ув’язнення у цьому випадку пов’язаний був із тим, що Демчук раніше вже був засуджений).

Суд урахував, що за статтею про незаконне позбавлення волі сплив термін давності, але серед обтяжувальних обставин суддя назвав те, що Стерненко негативно ставиться до партії, до якої належав викрадений (“Довіряй справам” мера Одеси Геннадія Труханова), а також те, що потерпілий на час нападу “виконував службовий або громадський обов’язок”. Суд вирішив, що метою нападу було заволодіти майном Щербича (банківська картка, сім-картки та близько 300 гривень готівкою).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter