Справа Шеремета: усім обвинуваченим продовжили запобіжні заходи

Дата: 22 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд міста Києва продовжив запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлій Кузьменко, Яні Дугарь та Андрію Антоненко. 

Про це повідомляє “Українська правда”. 

Під Шевченківським судом зараз після залишення Андрія Антоненка під вартою.

Опубліковано Сергієм Стерненком Середа, 21 жовтня 2020 р.

Антоненко залишився під вартою до 19 грудня, Кузьменко лишили під домашнім арештом та одягнули електронний браслет, а Дугарь залишили заставу.

Для Кузьменко, яка перебуває під домашнім арештом, просили додатково вдягнути електронний браслет, адже за словами прокурора, вона без дозволу їздила до Мін’юсту, де розглядали скаргу її адвоката на експертів, і взяла участь у протесті. Також він вважає, що дії жінки можна розцінювати як тиск на експертів.

Водночас, адвокат обвинуваченої заявив, що отримував у правоохоронців дозвіл на виїзд жінки з дому, а також у день виїзду попереджав, де знаходиться підзахисна. Захист лікарки просив призначити їй нічний домашній арешт замість цілодобового, наголошуючи, що їй потрібно працювати в лікарні.

Низка нардепів, активістів, ветеранів і волонтерів заявили суду, що готові взяти на поруки Андрія Антоненка. Медсестра Яна Дугарь просила не продовжувати їй зобов’язання, стверджуючи, що з моменту оголошення підозри минув майже рік, а нових ризиків за цей час прокуратура не навела.

Після закінчення засідання під будівлею суду відбулись сутички, а саме група активістів заблокувала виїзд службового транспорту з території. Наразі правоохоронці відкрили справу за статтею “Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця”.

Нагадаємо, що всі підозрювані у вбивстві журналіста Павла Шеремета заперечують причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Нещодавно ЄСПЛ прийняв скаргу Кузьменко на незаконний арешт, а згодом зареєстрував скаргу й захисту Антоненка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter