Справа Шеремета: Антоненка вчергове залишили під вартою

Дата: 29 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський райсуд залишив під вартою обвинуваченого в справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета музиканта Андрія Антоненка.

Про це повідомили на сторінці ініціативи Free Riff у фейсбуку. 

Головуючий суддя Голуб О.А. оголосив рішення на клопотання адвокатів Андрія Антоненка щодо запобіжного…

Опубліковано Free Riff Понеділок, 28 вересня 2020 р.

Рішення щодо Антоненка ухвалила суддя, що головує, Оксана Голуб. За словами захисника музиканта Леоніда Маслова, адвокатам досі не зрозуміло, чому не змінили запобіжного заходу їхньому підзахисному, адже всі інші обвинувачені на свободі.

“Мені не дуже зрозуміло, чому вчора не відпустили Антоненка, адже всі на свободі, і що його відрізняє від Кузьменко: стать, те, що він військовий? У них однакові звинувачення, приблизно однакові особисті характеристики, проте він залишився за ґратами, і це було дивно і дико виглядало. Весь процес іде дуже повільно: він повинен іти щодня, а він іде двічі на місяць, і ми тільки вчора почули обвинувальний акт, але не почули вступної промови прокурора й адвокатів. Отже, навіть не розпочали дослідження чого-небудь у справі, а це повне порушення прав людини”,наголосив він в ефірі Громадського радіо. 

Наступне засідання в справі Шеремета має відбутися 8 жовтня. За словами судді, що головує, на ньому заслухають вступні промови сторін, а також думки сторін щодо визначення порядку дослідження доказів і клопотань.

Нагадаємо, що нещодавно ЄСПЛ  зареєстрував скаргу захисту Антоненка на незаконність тримання музиканта, необґрунтоване вручення йому підозри та висловлювання перших осіб держави, зокрема президента Володимира Зеленського, про нібито скоєння музикантом убивства журналіста Шеремета. 

Незадовго до цього ЄСПЛ прийняв скаргу іншої підозрюваної в справі Юлії Кузьменко на незаконний арешт. Жінка, ймовірно, безпідставно провела під арештом у СІЗО сім місяців.

Відомо, що за підозрою у вбивстві журналіста Павла Шеремета правоохоронці затримали лікарку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь. Усі вони заперечують причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter