Справа Ноздровської: суд продовжив арешт обвинуваченого Россошанського до середини лютого

Дата: 20 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва продовжив термін перебування під вартою обвинуваченого у вбивстві активістки Ірини Ноздровської Юрія Россошанського до 18 лютого 2022 року.

Рішення про це ухвалили на засіданні 20 грудня.

 
Юрій Россошанський. Архівне фото (автор: Сергій Нужненко, Радіо Свобода)

Отже, суддя задовольнив клопотання прокурора. Натомість адвокат Юрія Россошанського просив дозволити звільнити свого підопічного під заставу.

Наступне засідання заплановано на 13 січня. На ньому планують заслухати свідчення матері загиблої Катерини Дуняк. Під час сьогоднішнього засідання вона була присутня і заявила, що її онуці, Анастасії Ноздровській, так і не була забезпечена державна охорона.

Активістка Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської. Її наприкінці вересня 2015-го на смерть збив в селі Демидів Вишгородського району на Київщині небіж голови районного суду Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення, а через декілька років звільнили від відбування покарання. Відповідну ухвалу безрезультатно намагався оскаржити прокурор, однак вона набрала законної сили на початку минулого року.

Тіло самої Ірини в січні 2018-го знайшли у водоймі біля села Демидів. За попередніми даними експертизи, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. За підозрою в її вбивстві вже за тиждень затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці, але його захист стверджує, що чоловіка змусили зізнатися в обмін на допомогу синові.

Нагадаємо, що влітку цього року дочці загиблої активістки Ноздровської Анастасії погрожували через анонс допиту в суді начальника поліції Київщини Андрія Нєбитова. Незадовго до цього жінка нагадувала в соцмережах про розмови між посадовцем та обвинуваченим Юрієм Россошанським, під час яких перший переконував другого зізнатися (це є в матеріалах справи), висловлювався на його підтримку, а той у відповідь говорив про якісь домовленості щодо менш жорсткої кваліфікації злочину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter