Справа Гандзюк: Павловський вийшов з-під варти

Дата: 04 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Засудженого за приховування злочину фігуранта справи Катерини Гандзюк Ігоря Павловського відпустили з-під варти. 

Про це повідомляє Громадське з посиланням на адвоката Павловського Володимира Сергета.

Павловський лишався під вартою за обвинуваченнями у створенні злочинної організації на Херсонщині та викраденні транспортних засобів. 24 листопада в чоловіка сплив термін тримання під вартою, про продовження якого не клопотала прокуратура. 

Разом з Павловським на волю вийшов також його водій та свідок у справі Гандзюк Валерій Одінцов.

Нагадаємо, що в жовтні Павловського визнали винним у приховуванні злочину і призначили йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим строком в один рік. Вирок ухвалили за угодою сторін, а в разі її невиконання існує законодавчий процес скасування.

Відомо, що активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. Минулого року п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

Наразі про підозру в організації нападу на Гандзюк повідомили голові Херсонської облради Владиславові Мангеру та Олексію Левіну. Їхню справу зараз розглядають у Дніпровському районному суді Києва.

Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк причетні ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Генпрокуратурі неодноразово заявляли, що в них бракує доказів для вручення їм підозр.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter