Вирок фігуранту справи Гандзюк: Павловський отримав умовний строк

Дата: 16 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Приморський районний суд Одеси в п’ятницю, 16 жовтня, визнав Ігоря Павловського винним у приховуванні злочину і призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим строком в один рік.

Як повідомляє Watchers.Media, рішення ухвалив суддя Дмитро Осіік.

Сторони можуть оскаржити вирок упродовж місяця. Під час слухання Павловський вибачився перед батьком Катерини Гандзюк.

‘’Я хочу публічно вибачитися перед Віктором Михайловичем і перед покійною Катериною, що не дав повних свідчень у Шевченківському суді Києва. Так вийшло, що були постійні погрози мені й моїй дочці. Тому прошу визнати угоду і визнати мене повністю винуватим’’, – заявив сам Ігор Павловський під час судового засідання.

Адвокати Владислава Мангера хотіли долучити до справи цивільний позов, але суд відмовив.

Представниця потерпілих Ольга Веретільник у коментарі Watchers припустила, що захисники Мангера в такий спосіб намагалися затягнути розгляд справи.

Ігор Павловський, утім, залишиться в СІЗО, оскільки є фігурантом іншої справи – про херсонське злочинне угруповання, – слідство в якій досі триває.

Видання пояснює, що вирок Павловському ухвалили за угодою сторін. Такі угоди укладають, коли потрібні важливі для слідства свідчення щодо інших фігурантів або обставин злочину. У разі невиконання угоди існує законодавчий процес її скасування.

Нагадаємо, що активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. Минулого року п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

Наразі про підозру в організації нападу на Гандзюк повідомили голові Херсонської облради Владиславові Мангеру та Олексію Левіну. Їхню справу зараз розглядають у Дніпровському районному суді Києва.

Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк причетні ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Генпрокуратурі неодноразово заявляли, що в них бракує доказів для вручення їм підозр.

Генпрокуратура наприкінці липня 2019 року скерувала до суду обвинувальний акт щодо Ігоря Павловського в справі вбивства Катерини Гандзюк за частиною 1 статті 396 ККУ (приховування злочину).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter