Справа Гандзюк: Мангера та Левіна заарештували на два місяці

Дата: 20 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Дніпровський районний суд Києва заарештував на два місяці фігурантів справи вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна та Владислава Мангера.

Про це з суду повідомляє кореспондентка видання ZMINA. Також відео оголошення ухвали суду на своїй сторінці у фейсбуці опублікував адвокат Масі Найєм.

Підготовче засідання по справі вбивства Катерини Гандзюк. Суддя вийшов з нарадчої.

Опубліковано Masi Nayyem Середа, 19 серпня 2020 р.

За рішенням суду, Мангер і Левін арештовані до 18 жовтня 2020 року без права внесення застави. Також суд вирішив перевести обох підозрюваних зі слідчого ізолятора СБУ  до київського СІЗО.

Як відомо, 18 серпня Дніпровський районний суд Києва суд розпочав підготовче засідання в справі вбивства активістки Катерини Гандзюк. Під час засідання Левін прийшов до зали майже голий та заявив, що з нього вибивали свідчення проти Мангера, зняли з нього одяг і так привели на суд.

Судове засідання продовжилося і 19 серпня і тривало до півночі. Протягом двох днів обидві сторони заявляли клопотання та скарги, зокрема, захисники Мангера та Левіна просили повернути обвинувальний акт прокурору, але це клопотання суддя відхилила.

Наступне засідання у цій справі призначено Дніпровським районним судом Києва на 14:00 28 серпня 2020 року.

Так виглядає дешевий театр від організатора та замовника вбивства Каті ГандзюкНа підготовче засідання Дніпровського…

Опубліковано Хто замовив Катю Гандзюк? Вівторок, 18 серпня 2020 р.

Нагадаємо, що наприкінці липня до суду скерували обвинувальний акт щодо Мангера та Левіна.

Відомо, що активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019 року п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 27 квітня 2020 року СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Нещодавно стало відомо, що Мангер, ймовірно, погрожував свідкам у справі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter