Справа Гандзюк: Левіну продовжили запобіжний захід

Дата: 26 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід підозрюваному в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексію Левіну.

Про це повідомили на сторінці ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

Організатору вбивства Катерини Гандзюк Олексію Левіну продовжили термін тримання під вартою до 24.08. Сьогодні ми ще…

Опубліковано Хто замовив Катю Гандзюк? Пʼятниця, 26 червня 2020 р.

Під вартою Левін пробуде до 24 серпня. Напередодні в Офісі генерального прокурора повідомили про завершення розслідування в справі Гандзюк, однак активісти стверджують, що прокурори зробили не досить, щоб Мангер і Левін отримали обвинувальні вироки в суді. 

На засіданні, як повідомляє Громадське, прокурор Андрій Синюк просив залишити Левіна під вартою, наголошуючи на ризиках втечі підозрюваного, тиску на свідків, знищення речових доказів, переховування. За інформацією прокурора, Левін разом з Мангером тисли на іншого обвинуваченого в справі – Ігоря Павловського. Прокурор заявляє, що останньому надходили дзвінки влітку минулого року на кшталт “Якщо даси свідчення проти Миколайовича та Льохи – знайдемо тебе і твою доньку хоч у Німеччині”.

Також слідство встановило, що після виїзду з України Левін фінансував дружину нині засудженого за організацію нападу Сергія Торбіна, щоб той мовчав. 

Сам Левін заявив, що на нього тиснув ексзаступник генпрокурора Віктор Трепак і вимагав надати свідчення або проти Владислава Мангера, або проти Ігоря Павловського, нібито погрожував тиском на сім’ю. Натомість Левін запевнив, що йому достеменно відомо – останній не має стосунку до справи, а щодо Владислава Мангера стверджувати не може, але точно може сказати, що той не давав йому грошей на злочин.

Левін просив перевести його до Лук’янівського СІЗО. За його словами, він просив про це від початку і був готовий свідчити, співпрацювати зі слідством. Також Левін сказав, що не має стосунку до цього злочину і доводитиме це в суді, а до Болгарії виїхав до оголошення підозри на лікування, втім, дізнавшись із новин, що відбувається зі справою і що його звинувачують, вирішив поки не повертатися. 

“Я просто прошу, щоб ви припинили порушувати мої права, знущатися наді мною. Я готовий далі захищатися, я буду захищатися, тому що я не маю відношення до цієї справи. Просто переведіть мене до СІЗО. Дайте мені можливість зі своїми захисниками далі поспілкуватися. Вони ж ще ні разу не чули від мене версії, як усе насправді відбулось”, — сказав Левін.

Також він наголосив на тому, що готовий був пройти поліграф із двох питань – кислота і замовник.

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі вбивства активістки Катерини Гандзюк спочатку завершили у квітні, але в червні відновили й продовжили до 29 липня через нові обставини.

19 червня Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід для Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, – арешт до 28 липня без права застави.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада того ж року вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter