Справа Гандзюк: до суду скерували обвинувальний акт щодо Мангера та Левіна

Дата: 28 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо підозрюваних в організації вбивства громадської активістки й посадовиці Катерини Гандзюк Владислава Мангера та Олексія Левіна. 

Про це повідомили у відомстві. 

Слідчі встановили, що голова Херсонської обласної ради Мангер та екстрадований раніше в Україну з Болгарії Левін організували за попередньою змовою групою осіб вчинення умисного тяжкого тілесного ушкодження у спосіб, що мав характер особливого мучення та спричинив смерть потерпілої Катерини Гандзюк. У Офісі генпрокурора нагадали, що наразі обоє перебувають під вартою: строк запобіжного заходу голови облради продовжено до 11 вересня 2020 року, а іншого підозрюваного – до 24 серпня 2020 року.

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі вбивства активістки Катерини Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 27 квітня 2020-го СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Нещодавно стало відомо, що Мангер, ймовірно, погрожував свідкам в справі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter