Справа Гандзюк: адвокати Мангера знову заявили відвід судді й анонсували клопотання про відкриття засідання

Дата: 18 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Адвокат Владислава Мангера Дмитро Ільченко заявив про ще один відвід судді, через що засідання щодо обрання його клієнту запобіжного заходу перенесли на сьогодні.

Про це він сказав у відеозверненні на своїй фейсбук-сторінці пізно ввечері 17 червня. Пізніше стало відомо, що розгляд призначили на дев’яту ранку. Як повідомляють журналісти з-під стін Печерського суду, засідання зараз триває, до них ще ніхто не виходив.

За словами Ільченка, сторона захисту не має на меті затягування процесу, оскільки між засіданнями їхній підзахисний змушений перебувати “в якомусь приміщенні СБУ”.

Опубліковано Dmytro Ilchenko Середа, 17 червня 2020 р.

Також він підтвердив, що екіпаж швидкої, який учора двічі приїздив до Печерського суду, викликали для Владислава Мангера, і заявив, що сторона захисту звернулася до Європейського суду з прав людини щодо незаконного, на її думку, затримання підозрюваного. Крім того, за словами адвоката, він має намір клопотати про відкриття засідання, оскільки наразі жодних секретних відомостей під час розгляду не розкривали. 

Розгляд запобіжного заходу підозрюваного в організації вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк триває з перервами із 16 червня, після того як Печерський суд 15 червня ухвалив рішення про його примусовий привід.

Прокурор ухвалив рішення звернутися до суду через імовірні спроби незаконного впливу Мангера на свідків.

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі вбивства активістки Катерини Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.

За версією слідства, Владислав Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Олексієм Левіним організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілій, які призвели до її смерті. Водночас родина Катерини Гандзюк, її адвокати та соратники-активісти заявляють про ймовірність того, що справа розвалиться в суді, тому що слідство не використало весь час на розслідування, який воно мало, низку клопотань сторони потерпілих не задовольнили, а частина фігурантів відмовилася дати свідчення.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 27 квітня 2020-го СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter