Німецькі експерти розповіли, чи безпечні фітнес-додатки

Дата: 03 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Спортивні додатки не дотримуються стандартів зі змісту, точності та захисту персональних даних. 

Про це німецькому суспільному мовнику Deutschlandfunk Kulutr розповіла професорка Кельнського інституту фізкультури та спорту Інго Фробезе

За її словами, у таких додатків лишаються невідомими його розробники, кваліфікація та компетенція самих авторів, що зрештою може мати негативні наслідки.

З такою оцінкою також погоджується Сабіна Вольтер, доповідачка з права у сфері охорони здоров’я у споживчому центрі землі Північний Рейн-Вестфалія.

За її словами, споживчий центр уважніше вивчив програми для здоров’я та способу життя:

„Для багатьох додатків взагалі немає критеріїв та перевірок. Вони можуть бути спроектовані так, як цього хоче сам розробник”, – пояснила Вольтер. 

ЗМІ інформує, що фітнес-додаток стає авторитетним, якщо він пройде сертифікацію з чинним по всій Європі знаком безпеки CE, який можна побачити більше на технічних приладах, зокрема розетках або тостерах. Цей знак отримують спортивні додатки, що переслідують так зване “медичне призначення”.

Це може бути, наприклад, спеціальна гімнастика проти остеопорозу або тренування ходьби для онкологічних хворих, пояснює Майк Поммер, прес-секретар Федерального інституту ліків і медичних приладів у Бонні. Щоб законно вийти на ринок як медичний пристрій, додатку потрібне саме маркування CE, каже він.

Раніше ZMINA повідомляла, що компанія Facebook працює над додатком для адаптації колишніх ув’язнених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter