На спортивному фестивалі в Кам’янському розповіли про права людини

Дата: 20 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

На вихідних, 18 серпня, у місті Кам’янське в Дніпропетровській області відбувся фестиваль “Я обираю спорт”, під час якого працювало “Правове містечко”. Гості фестивалю випробували себе в ролі детективів. Грали в правозахисне “Що? Де? Коли?”. Дізналися, як вирішувати шкільні конфлікти та спільно з поліцією зробити свій район безпечним. Отримали безоплатні правові консультації та багато іншого. 

Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини.

 

Фестиваль пройшов у місті вшосте. Цьогоріч до Кам’янського приїхали представники правозахисних організацій і розповіли про особливості роботи Національного превентивного механізму, практики медіації у школах та співпраці поліції з місцевими громадами.

В організованому правовому містечку на території фестивалю проходили інтерактивні лекції та освітні ігри. 

 

Всі охочі мали змогу отримати консультації від представників Кам’янського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

%%GALLERY%%

Також на фестиваль приїхали представники патрульної поліції Дніпра разом з керівницею проектів Центру інформації про права людини Людмилою Янкіною.

Вони розповіли про співпрацю правоохоронців та громади, яка допомагає зробити безпечним свій район, село або місто.

На думку Людмили Янкіної, права людини мають стати доступними для людей у будь-якому форматі, навіть якщо це спортивний фестиваль під відкритим небом.

“Для активістів та правозахисників важливо брати участь у різного роду фестивалях, адже це прямий доступ до людей, яким важливо пояснювати, що таке права людини та як вони можуть користуватися ними. Оскільки правозахисна тематика є складною, люди не завжди мають бажання відвідувати тематичні заходи, а тому ми зацікавлені у будь-якій можливості поспілкуватися з людьми у невимушеній обстановці”, – наголосила вона.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter