“Сподіваємося на ретельне розслідування”: посольство США щодо зриву ЛГБТ-заходу у Вінниці 

Дата: 06 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Посольство США в Україні висловило стурбованість щодо нападу на тренінг для журналістів із питань сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності у Вінниці. 

Про це повідомила “Європейська правда” з посиланням на твітер-акаунт Посольства США в Україні.

“Ми стурбовані повідомленнями про напад, що відбувся у Вінниці під час тренінгу для журналістів щодо питань ЛГБТ. Ми сподіваємося на ретельне розслідування та виступаємо на боці тих, хто працює над зміцненням прав людини та незалежних ЗМІ в Україні”, – йдеться в публікації. 

Нагадаємо, що 1 лютого у Вінниці четверо чоловіків увірвалися на закритий захід для журналістів, що відбувався в залі готелю “Поділля”. Невідомі допитувалися, хто є організаторами заходу, вигукували, що “ЛГБТ-сміття у Вінниці не буде”, а також облили одного з тренерів олією та засипали пір’ям. Згодом після інциденту відповідальність за нього взяла на себе вінницька ГО “Едельвейс”, яка позиціонує себе як “молодіжна націоналістична організація на засадах української ідеї”. Її засновник і голова Роман Костишин опублікував відео нападу та назвав акцію “попереджувальною”. 

За фактом нападу слідче управління ГУ НП у Вінницькій області розпочало досудове розслідування за ознаками ст. 171 (“Перешкоджання законній журналістській діяльності”) та ч. 2 ст. 296 КК України (“Хуліганство”). У своєму інстаграм-акаунті ГО “Едельвейс” повідомляла про затримання одного з її членів, ймовірного нападника. Наразі ZMINA перевіряє інформацію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter