Співака та лауреата Нобелівської премії Боба Ділана звинуватили у сексуальному насильстві щодо 12-річної

Дата: 17 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Американського співака та лауреата Нобелівської премії з літератури Боба Ділана звинуватили у сексуальному насильстві щодо 12-річної. Інцидент, про який заявила постраждала, трапився, ймовірно,  1965 року.

Про це йдеться у відповідному позові до Верховного Суду штату Нью-Йорк. 

Боб Ділан у 60-х. Фото: Val Wilmer/Redferns

80-річного Боба Ділана називають однією з найвпливовіших фігур у рок-музиці за останні п’ятдесят років. 2016 року він став лауреатом Нобелівської премії з літератури “за створення нової поетичної мови у великій американській пісенній традиції”.

Позивачка, яку у документах називають “J.C.”, стверджує, що у період шести тижнів між квітнем і травнем 1965 року в номері Ділана в готелі “Челсі” на Манхеттені той “використовував свій статус музиканта, залицяючись до J.C., аби завоювати її довіру і отримати над нею контроль в рамках свого плану сексуального домагання”. Також він, нібито, “постачав J.C. алкоголь і наркотики і кілька разів зґвалтував”.

На момент ймовірного вчинення злочину співаку було 23 роки, а постраждалій – 12. 

Готель “Челсі” на Манхеттені. Фото: Gabriel Sandoval/THE CITY

У результаті заподіяного насильства жінка й досі, як йдеться у позові, “страждає від емоційних і фізичних травм, зокрема серйозних і важких психічних розладів, страждань, приниження і збентеження, а також економічних втрат”. Позивачка вимагає від Ділана компенсації за завдані страждання, однак її розмір не вказує та покладається у цьому питанні на рішення журі присяжних.

Подання позову стало можливим після ухвалення 2019 року у штаті Нью-Йорк закону щодо дітей-жертв, який дозволяв протягом двох років подавати заяви про насильство над дітьми без терміну давності. Автори документа наголошували, що часові рамки, які існували до цього, не дозволяли подавати позов людям, які пережили насильство у дитинстві, захистити свої права. Документи у справі щодо Ділана надійшли до суду за добу до закінчення дії закону.

“J.C.” не перша людина, яка заявила про сексуальне насильство, використавши цю можливість. Нещодавно американка Вірджинія Джуфре звинуватила у сексуальному насильстві британського принца Ендрю. Інцидент, як переконує жінка, трапився у Нью-Йорку 2001-го, коли їй було 17 років. 

Наразі Ділан відкинув усі звинувачення та наполягає, що оскаржить їх у суді. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter