Спальні місця в дитсадках рекомендується перенести в підвали – МВС

Дата: 20 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Профільні спеціалісти радять працівникам дитсадків в Україні перенести дитячі спальні місця в підвальні приміщення, які зазвичай використовуються як укриття під час повітряних тривог.

Про це під час телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.

Посадовець зазначив, що в дитсадку, який відвідує його син, така ініціатива вже впроваджується.

“Якщо, не дай бог, буде повітряна тривога, то діти вже безпосередньо перебуватимуть у підвальному приміщенні”, – сказав Смірнов.

Він додав, що перед початком навчального року проходитимуть інспекції навчальних закладів на предмет готовності приймати дітей, але відкривати такі заклади чи ні, з огляду на безпекову складову, вирішуватимуть на місцях.

За даними Офісу генерального прокурора, через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2185 закладів освіти. З них 221 зруйновано повністю. 

Нагадаємо, що електронна петиція до президента Володимира Зеленського про заборону очного навчання у всіх навчальних закладах до кінця воєнного стану набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Батьки, які підписали петицію, наголошують, що не всі навчальні заклади мають бомбосховища та шляхи евакуації. Так, у деяких будівлях вузькі коридори й сходові прольоти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter