Сьогодні у Києві почнуть роботу нові патрульні

Дата: 04 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Сьогодні розпочинає роботу нова патрульна поліція Києва. Очільником патрульних став 28-річний майор Олександр Фацевич, який понад 9 років служив у десанті Збройних сил України.

В урочистій церемонії з нагоди присяги поліцейських, що відбулася на Софійській площі, взяли участь президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міський голова Києва Віталій Кличко, заступник голови МВС Ека Згуладзе, а також посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Як повідомляє “Українська правда”, у своєму привітанні президент України зазначив: “Ви вступаєте на новий фронт – фронт боротьби за закон і справедливість… Повірте, іноді у столиці вам буде не легше, ніж воїнам на Донбасі… Головна зона ризику в цій системі – і ми, на жаль, маємо такий досвід – це не там, де свистять кулі, а там, де шелестять купюри”.

Як відомо, утворення патрульної поліції є однією зі складових реформи органів внутрішніх справ, про яку оголосила чинна влада і яка передбачена в Коаліційній угоді Верховної Ради.

У новій патрульній службі працюватиме 2000 людей: чотири батальйони по 500 осіб, 40 рот. 80 осіб – командири та заступники командирів рот. Національна поліція буде складатися з кримінальної та патрульної поліції, поліції охорони, спеціальної поліції та поліції особливого призначення КОРД (Корпус Оперативно-Раптової Дії).

Очільником поліції Києва став 28-річний командир роти “Світязь” майор Олександр Фацевич. Він понад 9 років служив у десанті Збройних сил України.

“Громадське ТБ” з посиланням на слова Арсена Авакова повідомляє, що співробітники старих структур МВС – Державтоінспекції та патрульно-постової служби – у суботу ще будуть присутніми на вулицях Києва, однак, як сказав міністр, “після 21:00, думаю, ми повністю їх замінимо“.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter